Ontheffing milieuzone voor aangepaste voertuigen aanvragen

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een vervuilende dieselbestelauto of dieselpersonenauto toch in de milieuzone te mogen rijden. Auto’s die voor € 500 of meer zijn aangepast om mensen met een handicap te vervoeren, kunnen een ontheffing voor de milieuzone krijgen.

Auto’s die voor € 500 of meer zijn aangepast om mensen met een handicap te vervoeren, kunnen een ontheffing voor de milieuzone krijgen. De aanpassing aan de auto moet zijn gedaan vanwege de handicap van de eigenaar, een gezinslid, of een persoon voor wie de eigenaar van de auto mantelzorger is.

De ontheffing voor aangepaste voertuigen is maximaal 3 jaar geldig, tenzij u het voertuig verkoopt. Met deze ontheffing mag u ook in de milieuzone voor dieselauto’s (personen- en bestelauto’s) van andere gemeenten rijden. U hoeft daar niets voor te doen.

Bij de aanvraag levert u de volgende documenten aan:

  1. een rekening van een (garage)bedrijf dat gespecialiseerd is in voertuigaanpassingen voor gehandicapten. Op de rekening moet staan welke aanpassing is gedaan aan het voertuig.
  2. een foto waarop zowel de aanpassing als het kenteken van het aangepaste voertuig te zien zijn.

€ 54,60 in 2023. U moet deze kosten ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Het duurt maximaal 8 weken voordat uw aanvraag van een ontheffing voor aangepaste voertuigen verwerkt is en u een besluit krijgt.

In Begin externe link: MijnDenHaag(Externe link), einde externe link., onder MijnZaken, kunt u zien hoe het met uw aanvraag staat.

Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken Begin link: bezwaar maken, einde link. .

Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar Begin link: milieuzone@denhaag.nl, einde link. of bel met 14070.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070