Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen

Wilt u een plan of activiteit uitvoeren? Dan is het goed om te weten of uw plan of activiteit haalbaar is. Een beginseluitspraak kan u helpen mogelijke risico’s en consequenties duidelijk te krijgen. Vraag daarvoor een beginseluitspraak omgevingsvergunning aan.

Met een beginseluitspraak kunt u nog niet bouwen of verbouwen. Maar hij helpt u wel de haalbaarheid van uw plan of activiteit in kaart te brengen. Een grote haalbaarheid zorgt ervoor dat de procedure sneller en efficiënter gaat.

Iedereen kan een beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen. Een beginselaanvraag is bedoeld om ingewikkelde bouwplannen vooraf aan een officiële omgevingsvergunning te toetsen op haalbaarheid. U kunt zelf bepalen welke onderdelen van uw plan of activiteit in deze procedure aan de orde komen.

Bij uw aanvraag stuurt u alle informatie mee die belangrijk is voor de beoordeling van het plan of de activiteit. Bekijk daarvoor het overzicht Begin link: Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen: bijlagen, einde link. .

Vult u het aanvraagformulier in zonder DigiD? Stuur dan het ondertekende aanvraagformulier samen met de bijlagen per e-mail naar: Begin link: oloaanvraag@denhaag.nl, einde link. of per post naar: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.

U kunt uw aanvraag indienen met het aanvraagformulier beginseluitspraak omgevingsvergunning.

€ 106,65 voor het behandelen van de aanvraag.

  • Het is erg druk. Veel mensen doen aanvragen om te gaan (ver)bouwen. Mogelijk moet u wat langer wachten dan u gewend bent. Vraag uw beginselaanvraag volledig aan en stel aanvragen die niet dringend zijn uit. Excuses voor het mogelijke ongemak en dank voor uw begrip.
  • Als u een officiële aanvraag indient vóórdat er een beginseluitspraak is gedaan, wordt de procedure voor de beginseluitspraak stopgezet. In dat geval moet u wel de kosten voor de behandeling van de beginseluitspraak betalen.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070