Financiële bijdrage meerjaren duurzaam onderhoudsplan voor kleine VvE’s aanvragen

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een vergoeding van € 700 krijgen voor het maken van een meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP). Deze bijdrage is voor VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Een MDOP is een meerjaren onderhoudsplan waarin het onderhoud van het gebouw in een planning voor 15 jaar is opgenomen. Ook staat erin welke verbeteringen aan het gebouw mogelijk zijn om het energiezuiniger, gezonder en comfortabeler te maken.

De gemeente wil graag dat VvE’s een MDOP maken. Het plan helpt VvE’s om te praten over het (achterstallig) onderhoud en het gebouw duurzamer te maken.

Vanaf 1 januari 2021 geeft de gemeente een vaste vergoeding van € 700 per VvE voor een MDOP. En de VvE-balie ondersteunt uw VvE stap voor stap in het proces van de 1e bespreking tot de besluitvorming.

Haagse VvE’s met minder dan 10 appartementen.

Om de kwaliteit van een MDOP te waarborgen, is er een aantal voorwaarden waaraan het bedrijf dat het MDOP opstelt voor de VvE moet voldoen. Er is een lijst van bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen. Wanneer u een MDOP wilt laten opstellen kunt u deze Begin link: lijst bij de gemeente opvragen, einde link. . U krijgt dan de lijst toegestuurd.

  • Begin link: Vraag de lijst met bedrijven aan, einde link. die aan de voorwaarden voldoen.
  • Selecteer een bedrijf of vraag eerst 1 of meerdere offertes aan en maak een keuze.
  • Laat het bedrijf van uw keuze weten dat het om een MDOP-rapportage gaat wanneer u de opdracht geeft. De leverancier factureert dan € 700 aan de gemeente.
  • Is het totaalbedrag hoger dan € 700? Dan worden de resterende kosten door het bedrijf doorbelast aan uw VvE.

Wilt u met uw VvE gaan werken met een MDOP, maar weet u niet wat u hiervoor moet doen? Neem dan contact op met de VvE-balie of download hieronder het stappenplan om van plan tot uitvoering te komen.

Stappenplan Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP)

(PDF, 90,4 KB)

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070