Het Willem Dreeshuis wordt geschikt gemaakt voor wonen en werken

Het Willem Dreeshuis verandert. In het oude verzorgings- en verpleeghuis komen 119 kleine woningen en een aantal bedrijfsruimtes. De planning is dat de woningen en bedrijfsruimtes in juni 2023 klaar zijn.

Sinds de zomer van 2021 wonen de eerste 60 mensen in het Willem Dreeshuis. Om de andere 59 woningen te kunnen gebruiken, is er in juli 2022 een vergunning afgegeven. Ook worden er bedrijfsruimtes gemaakt.

Informatiemarkt op 19 januari 2023

Op donderdag 19 januari 2023 bent u tussen 18.30 en 20.00 uur van harte welkom op de informatiemarkt. De informatiemarkt is in de Houtrustkerk, het adres is Beeklaan 535. U krijgt informatie en kunt de bouwtekeningen bekijken. En u kunt vragen stellen en ideeën delen voor:

  1. een herkenbare uitstraling voor het Willem Dreeshuis
  2. inrichten van het voorterrein van het Willem Dreeshuis
  3. de bedrijfsruimtes in het Willem Dreeshuis
  4. Magic Mix woonvorm. In deze woonvorm wonen verschillende groepen mensen gemengd in het gebouw. Daarnaast is het ook bedoeld voor mensen die snel een woning nodig hebben.

Kennismaken met nieuwe beheerder De HuischMeesters

Tijdens de informatiemarkt kunt u ook kennismaken met De HuischMeesters. Dat is de nieuwe beheerder van het Willem Dreeshuis. De HuischMeesters is de contactpersoon voor bewoners en buurtbewoners. Limor blijft een aantal bewoners persoonlijk helpen, maar zij zijn niet meer elke dag aanwezig.

U kunt de HuischMeesters een e-mail sturen via Begin link: info@dehuischmeesters.nl, einde link. . Ook kunt u 24 uur per dag voor dringende zaken, zoals ernstige overlast, bellen naar het telefoonnummer 088 488 72 34.

Verder denken en doorpraten

Wilt u doorpraten over een onderwerp? Dan kunt u zich daar tijdens de informatiemarkt voor aanmelden. Of meld u aan door een e-mail te sturen naar Begin link: info.willemdrees@denhaag.nl, einde link. .

Bijeenkomsten 9 februari en 30 maart 2023

De informatie en ideeën die bewoners en buurtbewoners delen op 19 januari zijn waardevol. Daaruit komen de onderwerpen voor de volgende 2 bijeenkomsten.

Deze bijeenkomsten zijn op:

Donderdag 9 februari 2023

Tijdens deze bijeenkomst gaat de gemeente met bewoners en buurtbewoners aan de slag met de ideeën.

Donderdag 30 maart 2023

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over het uitwerken van de ideeën.

Vergunning

Op 8 juli 2022 is de omgevingsvergunningsvergunning voor de verbouwing afgegeven. Omdat er een vergunning is, kunnen de werkzaamheden starten. Er is bezwaar gemaakt tegen de vergunning. Daarover verwacht de gemeente binnenkort een uitspraak. U blijft hiervan op de hoogte via de nieuwsflits.

Verbouwing

Vestia heeft de aannemer gekozen. Samen met de gemeente heeft Vestia de opdracht gegeven. Bouwbedrijf Bakker Arkel BV is begonnen met de voorbereidingen voor de verbouwing van de leegstaande woningen. Daarna begint de verbouwing van de bedrijfsruimtes en de extra woningen. Het is mogelijk dat u van deze verbouwing wat overlast merkt.

Omgevingsoverleg

Met een groep van bewoners, buurtbewoners, de gemeente en partners zoals de politie is er regelmatig een omgevingsoverleg. Tijdens dit overleg bespreekt de groep of er in de afgelopen tijd iets is gebeurd. Wilt u weten wie er meedoen aan dit overleg? Of wilt u het verslag van dit overleg ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Begin link: info.willemdrees@denhaag.nl, einde link. .

Meer informatie

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar het projectteam via Begin link: info.willemdrees@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070