Denk mee over het Haags Sportkwartier

Wilt u helpen om van Escamp het Haags Sportkwartier te maken? In Escamp werken bewoners, organisaties en de gemeente samen om het meest sportieve stadsdeel van Den Haag te worden. Heeft u bijvoorbeeld een idee om mensen meer te laten bewegen en sporten? Geef uw idee door.

Het Haags Sportkwartier gaat om meer dan bewegen en sporten. Sporten verbetert ook het dagelijks leven van mensen en hun omgeving.

Samen met de wijken

In de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust wonen 70.000 mensen. De helft van deze mensen beweegt voldoende voor hun gezondheid. De andere helft niet en het doel is om ze aan het bewegen en sporten te krijgen. Studenten, welzijnsorganisaties, sportclubs, scholen en andere partners helpen hierbij. Lokale helden in de wijken spelen hierbij ook een grote rol.

Sportcampus Zuiderpark en Uithof

Sportcampus Zuiderpark wordt het sportieve centrum van deze 4 wijken: de 1.500 sportstudenten op de campus bieden unieke kansen voor dit gebied. Met hun opleiding kunnen zij meehelpen om Escamp te veranderen tot Haags Sportkwartier. Daarnaast is er ook de Uithof, een enorm sporticoon in de wijk. En daartussen liggen enorm veel sportvelden op het zogenaamde Groen Assenkruis.

Betere mogelijkheden om te sporten

Escamp heeft de meeste sportfaciliteiten van Den Haag. De gemeente gebruikt deze dan ook samen met partners voor nieuwe ideeën en activiteiten. Daarnaast gaat de gemeente de sportverenigingen in Escamp versterken. Ze geven bewoners een veilige omgeving in elke wijk.

Denk mee

Escamp heeft dus veel te bieden en veel te winnen. Heeft u ook ideeën voor het Haags Sportkwartier? Die zijn van harte welkom! Neem contact op met de projectleider via e-mailadres Begin link: haagssportkwartier@denhaag.nl, einde link. .

Kinderen aan het voetballen op sportveld
Kinderen aan het voetballen op sportveld

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070