Hulp bij eenzaamheid: voor jongeren

Bijna de helft van de Haagse jongeren voelt zich eenzaam. Een stille klasgenoot? Vraag hem of haar mee! Zin om iets te doen, maar niemand om mee te gaan? Kom in actie. Hieronder staan verschillende activiteiten van organisaties die mensen bij elkaar brengen voor een leuk contact of goed gesprek.

Strandvolleybal
Strandvolleybal

Een paar belangrijke tips voor jongeren die zich vaak alleen voelen.

 • Praat erover
  Veel jongeren vinden het moeilijk om te praten over eenzaamheid. Toch is dat belangrijk. Neem iemand in vertrouwen. Bijvoorbeeld een leraar, broer zus, of klasgenoot. Het lucht op om erover te praten. En misschien kunnen deze mensen helpen een oplossing te vinden.
 • Vraag om hulp
  Slecht slapen, vaak buikpijn of een somber gevoel? Blijf er niet mee rondlopen. Maak een afspraak bij de huisarts en vertel wat er aan de hand is.
 • Kom in actie
  Stuur een berichtje naar een klasgenoot en stel voor om eens iets af te spreken.
 • Ga iets leuks doen
  Zorg dat er iets is om naar uit te kijken. Plan iets leuks. Denk aan een sport of hobby. Of een leuke cursus. Op Join-us staan veel ideeën.
 • Wees trots
  Vaak last van negatieve gedachtes? Bijvoorbeeld dat niemand wil afspreken? Probeer die gedachtes te doorbreken. Schrijf iedere dag iets positiefs, iets wat blij of trots maakt. Al lijkt het klein, door hierbij stil te staan, krijgen positieve dingen aandacht.

Kom in actie

Zomaar een praatje maken? Met anderen in contact komen?

Contact met andere jongeren, die zich ook soms eenzaam of alleen voelen? Dat kan op verschillende plekken.

Actief bezig zijn, conditie opbouwen en anderen ontmoeten die hetzelfde leuk vinden? Kijk op de Begin externe link: sociale kaart Den Haag(Externe link), einde externe link. . Hierop staan allerlei sportactiviteiten. Van freerunning tot skaten en van sportpleinen tot verenigingen.

Altijd al muziek willen maken? Of is er een ander talent om verder te ontwikkelen?

Altijd met mensen willen werken? Andere mensen helpen of tijd met ze doorbrengen? Word vrijwilliger. Kijk voor hulp bij het vinden van Begin externe link: vrijwilligerswerk(Externe link), einde externe link. op de sociale kaart Den Haag.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070