Parkeren in Scheveningen

In stadsdeel Scheveningen kunt u met en zonder parkeervergunning parkeren. U vindt de vergunningsgebieden onderaan deze pagina.

Een dagje naar het strand? Kijk dan op de pagina Begin link: Bereikbaarheid Haagse stranden, einde link. om te zien hoe u daar het snelste kan komen.

Parkeren zonder vergunning

Heeft u geen vergunning? Kijk op de kaart met Begin link: parkeerkosten Den Haag, einde link. . Daarop ziet u in welke parkeerzone (code tariefgebied) de straat ligt waar u wilt parkeren en wat het kost.

  • Type de straatnaam in de zoekbalk (linksboven op de kaart).

  • Klik dan op de straat waar u wilt parkeren.

  • Er opent een venster waarin de parkeerzone en de kosten staan.

  • Voor het winkelgebied Tesselseplein is in een deel van de Pluvierstraat een groengele zone ingericht. U kunt hier voordelig kort parkeren. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Dit kost € 0,10 per keer met een maximale parkeerduur van 1 uur. De parkeervergunningen Scheveningen/Duindorp zijn hier niet geldig. Bekijk op de kaart hieronder in welk deel de groengele zone geldt.

  • Van 18.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur geldt betaald parkeren zonder maximale parkeerduur. De parkeervergunningen Scheveningen/Duindorp zijn hier dan geldig.

Op de kaart is met een groene streep aangegeven waar de groengele parkeerregeling geldt.
Op de kaart is met een groene streep aangegeven waar de groengele parkeerregeling geldt.

Parkeren met vergunning

Heeft u geen vergunning? Kijk op de kaart met Begin link: vergunningsgebieden in Scheveningen, einde link. . Daarop ziet u in welke parkeerzone de straat ligt waar u wilt parkeren.

Of download hieronder plattegronden van gebieden waar u met een vergunning kunt parkeren. Achter elk vergunningsgebied ziet u het nummer van de parkeerzone in dat gebied.

Goed om te weten

  • In een aantal gebieden mag u maximaal 60 of 120 minuten parkeren.

  • U kunt geen parkeervergunning aanvragen voor de Strandweg en voor de parkeerterreinen Noordelijk Havenhoofd en Zwarte Pad. Hier geldt het hele jaar betaald parkeren.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070