Laadpaal voor elektrische auto aanvragen

De gemeente bouwt een openbaar netwerk van oplaadpalen. Rijdt u een elektrische auto? Of wilt u elektrisch gaan rijden? Dan kunt u de gemeente vragen om een oplaadpaal bij u in de buurt te plaatsen.

Als u een oplaadpaal of extra parkeervak met laadcapaciteit aanvraagt, doet de gemeente het volgende:

  • De gemeente controleert of er binnen 200 meter van uw woon- of werkadres voldoende laadcapaciteit is.
  • Als er niet genoeg laadcapaciteit aanwezig is, probeert de gemeente deze uit te breiden. Dit kan door een extra laadvak te maken bij een bestaande oplaadpaal. Of door een extra oplaadpaal te plaatsen.
  • Elke bewoner of bezoeker kan de oplaadpalen gebruiken.
U kunt alleen een openbare laadpaal of extra parkeervak aanvragen als u niet op uw eigen terrein kunt parkeren. De gemeente kan dit controleren.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor het uitbreiden van de huidige laadcapaciteit als:

  • U een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrische auto heeft (volgens de Begin externe link: definitie van het RDW(Externe link), einde externe link., de Rijksdienst voor het Wegverkeer). Heeft u dit nog niet maar krijgt u dit binnenkort? Dan kunt u dit aantonen met een koopovereenkomst of een verklaring van de leasemaatschappij.
  • U bent ingeschreven als inwoner van Den Haag.
  • Er geen ruimte is voor het plaatsen en opladen van het elektrische voertuig op eigen terrein. Of in parkeergarages of parkeerkelders die horen bij het wooncomplex.

Het verzoek voor een laadpaal is gratis.

De gemeente ontvangt veel verzoeken voor extra laadpalen. Het duurt langer dan 6 maanden voor er een extra laadpaal geplaatst wordt. De gemeente raadt aan om ook wat verder van uw huis of werk naar laadcapaciteit te zoeken. De gemeente informeert u als uw aanvraag in behandeling wordt genomen.

Storing laadpaal

Een storing geeft u door via het storingsnummer (088) 484 8517. Dit nummer staat ook op de laadpaal. Geef daarbij het nummer van de laadpaal door. Dit is het GDH-nummer dat op de paal staat.

Heeft u vragen? Stel deze dan via Begin link: denhaagelektrisch@denhaag.nl, einde link. of bel 14070.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070