Haagse Peuteropvang

Haagse kinderen van 2,5 tot 4 jaar zijn welkom op de peuteropvang. Daar kunnen kinderen samen spelen en leren. En vooral plezier maken. Zo krijgt elke Haagse peuter de kans op een goede start op de basisschool.

Een ochtend op de peuteropvang bestaat uit vriendjes maken, nieuwe dingen leren, knutselen en buiten spelen. Maar ook uit leren delen met andere kinderen en spelen met cijfers en letters.

Meer tijd en aandacht

Iedere Haagse peuter mag 8 uur per week naar de peuteropvang komen. De kosten zijn laag. Voor kinderen met een Ooievaarspas is het zelfs gratis.

Sommige peuters hebben net iets meer tijd en aandacht nodig. Zij hebben recht op extra gratis uren spelen en leren. Zij komen in totaal 16 uur per week. Dit kan op ruim 130 plekken in de stad. Dit zijn zowel locaties voor peuteropvang als kinderdagverblijven. Op deze plekken is extra tijd en aandacht voor bijvoorbeeld beweging, zelfstandigheid en oefenen met cijfers en letters. Bij het Begin externe link: Centrum Jeugd & Gezin Den Haag (CJG) (Externe link), einde externe link.kijkt de verpleegkundige van het consultatiebureau of uw kind van deze extra gratis uren gebruik mag maken. U kunt ook bellen naar (070) 752 80 00.

Wat kost het?

Hoeveel de peuteropvang kost, hangt af van uw persoonlijke situatie. Voor de laagste inkomens zijn de kosten ongeveer € 10 euro per maand.

Met de Begin externe link: rekentool(Externe link), einde externe link. kunt u zelf makkelijk uitrekenen wat de peuteropvang voor u kost. De aanbieders van peuteropvang rekenen ook graag voor u uit wat de kosten zijn.

Voor kinderen met een Begin externe link: Ooievaarspas (Externe link), einde externe link.is het gratis.

Kom langs en vind een plek bij u in de buurt

Wilt u een keer komen kijken? U bent van harte welkom! Begin externe link: Bekijk de kaart met locaties(Externe link), einde externe link. die peuteropvang aanbieden.

Sommige aanbieders noemen de peuteropvang ook wel ‘voorschool’ of ‘voorschoolse educatie’.

U mag zelf kiezen welke locatie het beste bij u en uw kind past. Er is altijd een locatie bij u in de buurt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070