Zelfstandig ondernemer zonder personeel (zzp)

In Den Haag staan ruim 34.000 eenmansbedrijven in het Handelsregister ingeschreven. Zij worden ook wel zzp’ers of freelancers genoemd. Deze groeiende groep ondernemers levert een steeds grotere bijdrage aan de Haagse economie.

De gemeente helpt zzp’ers graag hun weg te vinden in de stad: naar inspirerende werkplekken, ondernemersnetwerken of financiële ondersteuning.

Ondernemersportaal

Het Ondernemersportaal is het aanspreekpunt bij de gemeente voor startende en gevestigde ondernemers in het Haagse bedrijfsleven. Kijk voor meer informatie op Begin link: Ondernemersportaal, einde link. .

Actueel

  • Campagne ‘de kracht van de Haagse zzp’er: een zee aan kansen’

De campagne bestaat uit inspiratiesessies en webinars. Hoe kunt u beter samenwerken, een goede pitch maken of social media inzetten? Er zijn webinars voor zzp’ers gemaakt over acquisitie en samenwerking. Via het YouTube-kanaal van de gemeente kunt u de video’s en de bijbehorende webinars downloaden.

Van VAR naar DBA

Per 1 mei 2016 vervangt de modelovereenkomst de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) voor zzp’ers. Dat betekent dat de belastingdienst op een andere manier gaat beoordelen of u als ondernemer werkt, of dat er sprake is van schijnzelfstandigheid. Op Begin externe link: www.ondernemersplein.nl(Externe link), einde externe link. kunt u hier alles over lezen.

Huisvesting

In Den Haag zijn tal van inspirerende bedrijfslocaties en werkplekken te vinden. Als (startende) ondernemer en zzp’er kunt u kiezen voor diverse flexkantoren of bedrijfsruimten. Lees meer informatie op de pagina Begin link: Centrale Vastgoedorganisatie Den Haag (CVDH), einde link. .

Netwerken

Haagse bedrijven vormen met elkaar een continu veranderend netwerk van samenwerkingen, waaruit prachtige innovatieve producten en diensten voortkomen. Wilt u als ondernemer op een informele manier in contact komen met potentiële samenwerkingspartners? Den Haag kent diverse ondernemersnetwerken waar u zich bij aan kunt sluiten. Kijk voor meer informatie op Begin link: Businessclubs, ondernemers- en winkeliersverenigingen, einde link. .


Ook organiseert de gemeente netwerkbijeenkomsten. U kunt hiervan op de hoogte blijven door zich aan te melden voor de ondernemersnieuwsbrief. Kijk voor de mogelijkheden op Begin link: Aanmelden nieuwsbrief, einde link. .

Financiële ondersteuning

Als zelfstandig ondernemer kunt u financiële hulp van de gemeente krijgen. Dat kan als u start als zelfstandig ondernemer, financiële problemen heeft of wilt stoppen met uw bedrijf. Kijk voor meer informatie op Begin link: Bijstand voor ondernemers, einde link. .

Subsidieregelingen voor uw klanten

Vooral in maatschappelijke sectoren als de zorg en kunst zijn er veel subsidieregelingen, bijvoorbeeld van de rijksoverheid. Deze kunnen voor uw klanten de financiële drempel verlagen om u een opdracht te geven. Het loont de moeite daar wat onderzoek naar te doen, bijvoorbeeld via Begin externe link: www.zorgsubsidiekalender.nl(Externe link), einde externe link..

Meer informatie

Heeft u vragen over voorzieningen voor zzp’ers in Den Haag? Stuur dan een e-mail naar Begin link: ondernemersportaal@denhaag.nl, einde link. . Volg ons ook op Twitter Begin externe link: @OPDenHaag(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070