Zakendoen met India

Bent u Haagse ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en wilt u meer weten over de Indiase bedrijfsmarkt? De gemeente heeft een goede relatie met India. U kunt gebruikmaken van het netwerk en de kennis van de gemeente en haar partners.

India is een groot en divers land. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op de markt, taal en cultuur. Ook is het aan te raden om u te richten op 1 regio, zeker tijdens de eerste zakelijke activiteiten. Het vinden van een lokale zakenpartner is meestal niet eenvoudig, maar wel van belang voor de ontwikkeling van uw zakelijke activiteiten.

India: sterk groeiende economie

India is 1 van de sterkst groeiende economieën ter wereld. Het is de verwachting dat deze economie blijft groeien. India voert op dit moment een aantal belangrijke veranderingen door op onder andere fiscaal en financieel gebied, die de economie nog verder zullen vergroten. De adviseur India van de gemeente is voor u als Haagse ondernemer het eerste aanspreekpunt en kan u ondersteunen bij de ambities voor India.

Een kansrijke markt

De gemeente heeft de afgelopen jaren 2 overeenkomsten met de deelstaten Telangana en Karnataka gesloten. De overeenkomst met Telangana richt zich op het thema Cyber Security. De samenwerkingsthema’s met Karnataka zijn Cyber Security, (Impact) Startups en Innovatieve (ouderen)zorg. In beide deelstaten heeft de gemeente een uitgebreid netwerk met kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven. Haagse ondernemers kunnen gebruikmaken van deze goede contacten. Wilt u als Haagse ondernemer toegang tot dit netwerk? Neem contact op met Ruud van Broeckhuijsen, senior accountmanager India, Economische zaken van de gemeente. U kunt hem een e-mail sturen via e-mailadres: Begin link: ruud.vanbroeckhuijsen@denhaag.nl, einde link. of telefoon (070) 353 48 13.

Evenementen en handelsmissies

Zowel de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als andere partijen organiseren regelmatig activiteiten rond India, zoals handelsmissies. Deze handelsmissies zijn niet alleen bedoeld voor grote bedrijven. Ook startups, midden- en kleinbedrijf, kennisinstellingen en organisaties (ngo’s) die internationaal willen ondernemen hebben veel baat bij dergelijk handelsmissies naar India.

Kijk voor de evenementen op Begin externe link: www.rvo.nl/actueel/evenementen(Externe link), einde externe link..

Taal en cultuur

Wilt u zich verdiepen in de Indiase taal en cultuur? Dan kunt u naar het Gandhi Center. Dat is onderdeel van de ambassade van India in Den Haag en heeft als doel om kennis van de Indiase taal en de relaties tussen culturen te bevorderen. Regelmatig organiseert het Center cultuurlezingen, evenementen en presentaties. Daarbij komen de culturele kunstvormen van India, zoals muziek, dans en film langs.

In het Gandhi Center is ook een bibliotheek met een collectie boeken en films over India en het Indiaas-Nederlands erfgoed. De faciliteiten van het Gandhi Center zijn beschikbaar voor het uitvoeren van taallessen, lezingen en workshops. Daarnaast worden er lezingen, cursussen yoga en Indiase talen gegeven.

Contact

Wilt u meer informatie? Of wilt u op de hoogte blijven van ondernemersactiviteiten over India? Neem contact op met Ruud van Broeckhuijsen, senior accountmanager India, Economische zaken van de gemeente. U kunt hem een e-mail sturen via e-mailadres: Begin link: ruud.vanbroeckhuijsen@denhaag.nl, einde link. of telefoon (070) 353 48 13.

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070