Zakendoen met China

Bent u Haagse ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (mkb) en wilt u meer weten over de Chinese bedrijfsmarkt? U kunt gebruikmaken van het netwerk en de kennis van de gemeente en haar partners.

Succes op de Chinese markt is voor veel ondernemers een droom. Het land biedt veel mogelijkheden en de markt groeit snel. Toch is deze markt niet makkelijk te betreden. Een goede voorbereiding op bijvoorbeeld taal en cultuur is belangrijk. De accountmanager van China en The Hague Business Agency (THBA) is het eerste aanspreekpunt voor u als Haagse ondernemer. Deze kan u ondersteunen bij de ambities voor China.

China en Den Haag: goede kansen voor samenwerking

Voor zowel China als Den Haag zijn duurzame economie en innovatie belangrijke thema’s. De IT-sectoren, zoals cybersecurity, internet of things, big data en cloud computing groeien snel en er wordt flink in geïnvesteerd. Ook zet men actief in op de traditionelere sectoren zoals Logistiek & E-commerce, Agri-Food & Tuinbouw, Life Sciences & Health, Circulaire Economie en Smart & Green Mobility en liggen er kansen voor de Legal & Finance sector in China. Een vrij nieuwe sector is Tradition Chinese Medicine (TCM). Steeds meer Chinese bedrijven registreren hun (kruiden)medicijnen voor de Europese markt. The Hague Business Agency helpt elk jaar 12 Chinese bedrijven die zich in Nederland vestigen.

De laatste jaren hebben ongeveer 125 Chinese bedrijven zich gevestigd in Den Haag. Er komen ook steeds meer Chinese bezoekers naar de stad.

Evenementen en handelsmissies

Zowel de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als andere partijen, zoals een regiopartner organiseren regelmatig activiteiten rondom China, waaronder handelsmissies. Deze handelsmissies zijn niet alleen bedoeld voor grote bedrijven. Ook startups, midden- en kleinbedrijf, kennisinstellingen en organisaties (ngo’s) die internationaal willen ondernemen hebben veel baat bij zulke handelsmissies naar China.

Kijk voor de evenementen op Begin externe link: www.rvo.nl/actueel/evenementen(Externe link), einde externe link..

Taal en cultuur

De accountmanager China werkt nauw samen met de Chinese ambassade. Door de komst van het Chinese Cultural Center naar Den Haag is het eenvoudiger voor Haagse mkb-bedrijven om de culturele aspecten zoals omgangsvormen van China te verkennen. Ook kunt u er terecht voor taalcursussen Chinees op beginners- en gemiddeld niveau.

Contact

Wilt u meer informatie? Of wilt u op de hoogte blijven van China-ondernemersactiviteiten? Neem contact op met Ruud van Broeckhuijsen, senior accountmanager China. U kunt hem bereiken via e-mail Begin link: ruud.vanbroeckhuijsen@denhaag.nl, einde link. of telefoon (070) 353 48 13.

Meer informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070