Zakendoen in Duitsland

Duitsland is al jaren de belangrijkste handelspartner van Nederland. De gemeente heeft goede banden met Duitsland. Bent u een Haagse ondernemer en heeft u interesse in de Duitse bedrijfsmarkt? Dan kunt u gebruikmaken van het netwerk en de kennis van de gemeente en haar partners

Duitsland is een interessante afzetmarkt voor Haagse ondernemers. Om er succesvol te zijn, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Kennis van de Duitse taal en cultuur is belangrijk. Net als kennis van Duitse wet- en regelgeving. De gemeente kan ondernemers hiermee helpen.

Netwerk

Den Haag heeft een groot netwerk in Duitsland. En heeft goede contacten met ondernemers, overheid en organisaties die handel bevorderen. Zo werkt de gemeente nauw samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK). Haagse MKB-ondernemers kunnen daar advies en hulp krijgen. De gemeente werkt ook intensief samen met juridische dienstverleners, human resource-specialisten en taal- en cultuurbureaus. Afhankelijk van uw behoefte helpt de gemeente u graag om met de juiste partners in contact te komen.

Ontmoeting tussen Nederlandse en Duitse ondernemers
Ontmoeting tussen Nederlandse en Duitse ondernemers

Mkb-deal Internationaal ondernemen voor en door ondernemers

De gemeente biedt, in samenwerking met Innovation Quarter en The Hague Business Agency, een beperkt aantal ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf gedurende 9 maanden persoonlijke ondersteuning als zij zaken willen doen met Duitsland. Wilt u meedoen aan het begeleidingstraject. Kijk op .

Evenementen en handelsmissies

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en andere partijen in de regio organiseren regelmatig evenementen over en handelsmissies naar Duitsland. Grote bedrijven, startups, MKB’ers, kennisinstellingen en organisaties (ngo’s) die internationaal willen ondernemen zijn hier van harte welkom. Bekijk het Begin externe link: overzicht van evenementen(Externe link), einde externe link. .

Meer informatie over zakendoen in Duitsland

Contact

Wilt u meer informatie? Of wilt u op de hoogte blijven van andere op Duitsland gerichte activiteiten van de gemeente voor ondernemers? Neem dan contact op met de Trade Officer van de gemeente Den Haag via e-mailadres Begin link: internationaalondernemen@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070