Horeca verlaatjes 2022

Bent u horecaondernemer in Den Haag? Dan mag u 16 keer per jaar langer openblijven. U kunt 12 keer zelf een datum kiezen. Voor 4 dagen geldt een collectief ‘verlaatje’ (nachtontheffing). Deze wijst de gemeente aan.

Het collectief verlaatje geldt voor alle avond- en nachthoreca uit categorie 2 in Den Haag. Uw horecazaak mag dan openblijven tot 6.00 uur zonder dat u hiervoor een ontheffing hoeft aan te vragen. Kort geleden is ook besloten op welke data er meer geluid gemaakt mag worden. Dit is te vinden op de pagina Begin link: Geluidsontheffing in de horeca, einde link. .

Verlaatje (nachtontheffing)

Het collectief verlaatje houdt in dat alle Haagse horecabedrijven uit categorie 2 (horeca die open is van 7.00 tot 2.00 of 2.30 uur) tot 6.00 uur open mogen blijven. Hiervoor hoeft geen eenmalige nachtontheffing te worden aangevraagd. Horecagelegenheden uit categorie 1 (open van 7.00 tot 23.00 uur) vallen dus niet onder het collectief verlaatje en mogen daarom niet langer openblijven.

Data collectieve verlaatjes 2022

De 4 data voor 2022 zijn:

  • Zaterdagnacht 11 juni 2022 op zondag (Anouk Malieveld/Festival Classique/e.a.)
  • Zaterdagnacht 2 juli 2022 op zondag (meerdere festivals in de stad)
  • Zaterdagnacht 3 september 2022 op zondag (Uit Festival/Clubhopping/e.a.)
  • Zaterdagnacht 31 december 2022 op zondag (jaarwisseling).

Voorwaarden verlaatje

Voor u als ondernemer gelden wel voorwaarden:

  • De ondernemer die vergunninghouder is, moet een exploitatievergunning hebben volgens categorie 2, zoals in de vergunning staat. De politie mag namens de burgemeester het horecabedrijf (de exploitatie) eerder sluiten als er sprake is van overtreding van wet- of regelgeving, of als het nodig is vanwege de openbare orde of omgeving.
  • Na het bevel om het horecabedrijf te sluiten, mag de ondernemer geen nieuwe bezoekers meer toelaten. Aanwezige bezoekers moeten de ruimte of het pand verlaten.
  • Iedereen is verplicht alle aanwijzingen van politie of brandweer direct en precies op te volgen. Alleen zo kan de openbare orde of veiligheid van personen en goederen worden gegarandeerd.

Afkoelperiode

De sluitingstijden, zoals hierboven genoemd, zijn inclusief een afkoelperiode voor de sluiting. Deze afkoelperiode houdt het volgende in:

  • Vanaf 5.00 uur gaan de deuren dicht en worden geen bezoekers meer toegelaten.
  • Vanaf 5.30 uur mogen er geen drank en etenswaren meer worden verstrekt.
  • Vanaf 5.30 uur is de muziek uit en de volledige verlichting aan.

Zelf een datum kiezen

Wilt u op een andere datum langer openblijven? Dan moet u hiervoor uiterlijk 7 werkdagen van tevoren een melding doen. Kijk hiervoor op Begin link: Incidentele nachtontheffing melden, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070