Uw eigen bedrijf starten

Wilt u een eigen bedrijf starten? Bijvoorbeeld als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of als partner in een VOF? Parttime of fulltime? Bereid u dan goed voor.

U zult merken dat er veel zaken op u af en vragen in u op komen. Zoals: hoe maak ik een ondernemersplan of hoe krijg ik de financiering voor mijn bedrijf rond?

Ondernemersplein

Antwoord op veel van uw ondernemersvragen vindt u op Begin externe link: ondernemersplein.nl(Externe link), einde externe link.. Op deze website van de rijksoverheid staat ook informatie over wetten, regels en subsidies.

Kamer van Koophandel

Op de website van de Kamer van Koophandel is naast het handelsregister veel aanvullende informatie te vinden over succesvol ondernemen. Houd de site ook in de gaten voor cursussen en video’s. Kijk op de website van de Begin externe link: Kamer van Koophandel(Externe link), einde externe link..

Kansen voor West 2

Den Haag participeert in het programma Kansen voor West 2. Ondernemers kunnen hier onder andere subsidie aanvragen voor innovatie of stedelijke ontwikkeling. Alle informatie is te vinden op Begin externe link: kansenvoorwest2.nl(Externe link), einde externe link..

Verzekeringen voor ondernemers

Als ondernemer bent u niet automatisch verzekerd tegen werkloosheid, ziektekosten, een brand of schadeclaims. Meer informatie over verzekeringen vindt u op de website Begin externe link: ondernemersplein.nl(Externe link), einde externe link..

Ondernemersportaal

Het Ondernemersportaal is het aanspreekpunt bij de gemeente voor startende en gevestigde ondernemers in het Haagse bedrijfsleven. Heeft u een vraag? Bel, mail of kom naar het inloopspreekuur. Kijk voor meer informatie op Begin link: Ondernemersportaal, einde link. .

Ondernemersschool

Wilt u een eigen bedrijf beginnen? Heeft u hier al ideeën over maar weet u niet hoe u het aan moet pakken? De gemeente organiseert met Qredits Microfinanciering de ‘Avond Ondernemersschool’ voor startende ondernemers. In deze klassikale cursus schrijft u in 10 weken uw ondernemingsplan en gaat u aan de slag met thema’s zoals persoonlijke ontwikkeling, SWOT-analyse (een model om uw toekomstmogelijkheden inzichtelijk te maken), marktonderzoek, social media en financiering. Meer informatie en inschrijven op: Begin externe link: Ondernemersportaal.denhaag.nl(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070