Opkoopbescherming biedt meer kans op betaalbare koopwoning

In Den Haag geldt vanaf 1 maart 2022 een opkoopbescherming voor bestaande woningen. De opkoopbescherming zorgt ervoor dat beleggers betaalbare woningen in de stad niet mogen opkopen om ze te verhuren. Zo blijven er meer koopwoningen over voor mensen die er zelf in gaan wonen.

Beleggers mogen woningen met een Begin link: WOZ-waarde, einde link. tot en met € 355.000 niet meer kopen om te verhuren. De WOZ-waarde is de geschatte waarde op een vaste datum: de waardepeildatum. Door de opkoopberscherming hebben mensen die een woning zoeken meer kans om een betaalbare woning te kunnen kopen. Denk hierbij aan starters (mensen die voor het eerst een woning kopen) en middeninkomens.

Vergunning

Door de maatregel is het alleen onder heel strenge voorwaarden nog mogelijk om woningen tot en met € 355.000 te kopen om ze te verhuren. U kunt daarvoor vanaf 1 maart 2022 een vergunning aanvragen. Lees hierover meer informatie op Begin link: denhaag.test.acato.nl/opkoopbescherming, einde link. of neem contact op via Begin link: huisvesting@denhaag.nl, einde link. .

Opkoopbescherming
Opkoopbescherming

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070