Kruisingen Laan van Meerdervoort en Conradkade en Regentesselaan: werkzaamheden

Van 8 augustus tot 23 september 2022 zijn er werkzaamheden aan de verkeersregelinstallatie op het kruispunt Laan van Meerdervoort en Conradkade. Ook aan de fietsoversteekplaatsen voor fietsers op de kruising Laan van Meerdervoort en Regentesselaan wordt dan gewerkt.

Tramhalte Conradkade

De aanpassingen moeten de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid verbeteren.

Wat gaat er gebeuren?

Verkeersregelinstallatie

  • De verkeersregelinstallatie wordt vervangen door een energiezuinige installatie.
  • Er komen detectielussen voor autoverkeer. Dat verbetert de doorstroming van het verkeer.

Fietsoversteekplekken

  • De oversteekplekken voor fietsers op de kruising Laan van Meerdervoort en Regentesselaan worden verplaatst en vrij gemaakt van de rijweg.
  • De belijning wordt aangepast.
Kruising Laan van Meerdervoort en Regentesselaan

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 8 augustus. Het werkt duurt naar verwachting tot 23 september 2022

Omleidingen

Tijdens het werk wordt het verkeer omgeleid.

Kaart met omleiding bij werkzaanheden aan Laan van Meerdervoort, Conradkade en Regetesselaan

8 augustus tot 23 september

Autoverkeer op de Laan van Meerdervoort richting Kijkduin rijdt om via de Regentesselaan, de Loosduinseweg en de Valkenboslaan naar het Valkenbosplein. Autoverkeer vanuit de richting Kijkduin rijdt om via de Beeklaan en de Regentesselaan. Fietsers worden via de Columbusstraat omgeleid.

Kaart met omleiding bij werkzaanheden aan Laan van Meerdervoort, Conradkade en Regetesselaan

In september

Vanaf half september kunt u ook vanaf de Laan van Meerdervoort in 2 richtingen rijden via de Groot Hertoginnelaan of via de Regentesselaan en de Beeklaan. Fietsers kunnen aan de oneven kant over de Laan van Meerdervoort naar de Suezkade te rijden.

Voetgangers

Een verkeersregelaar leidt voetgangens veilig langs het werk als dat nodig is. De verkeersregelaar is er van 7.00 uur tot 19.00 uur. De tramhalte Conradkade is bereikbaar.

Parkeren

Tijdens het werk heeft de aannemer 4 parkeerplekken in gebruik. Er zijn parkeerplekken langs de Suezkade, aan de rechterkant van het gebouw van Archimedes Medisch Centrum.

Openbaar vervoer

De tramlijnen 3, 34 en 11 moeten op de kruisingen langzamer rijden. Voor voetgangers zijn de haltes altijd bereikbaar. Kijk voor meer informatie op Begin externe link: www.htm.nl(Externe link), einde externe link.

Veiligheid

De gemeente probeert ervoor te zorgen dat het werk veilig gebeurt. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Houd kinderen daar weg.

De hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie) hebben altijd doorgang over het kruispunt.

Contact

Heeft u na het lezen van deze informatie vragen? Stuur dan een e-mail naar de de omgevingsmanager van de gemeente Den Haag, Begin link: jurgen.vanstraaten@denhaag.nl, einde link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070