Uw riool verstopt

Een rioolaansluiting in huis raakt weleens verstopt. Bijvoorbeeld van uw wastafel. Als de andere aansluitingen het goed doen, dan is de verstopping vaak makkelijk op te lossen. Draai de sifon (of zwanenhals) onder de afvoer open en maak die schoon. Ook ontstoppen met een simpele ontstopper helpt vaak.

Wees voorzichtig met chemische middelen! Ze kunnen uw riool aantasten en de werking van de rioolwaterzuivering verstoren. Lukt het niet? Schakel dan een loodgieter in.

Grotere rioolproblemen

  • Werken meerdere afvoeren niet?
  • Komt het water dat u op de eerste verdieping wegspoelt op de begane grond weer uit een putje of toilet?

Dan is het riool onder uw huis of in uw tuin verstopt. Ook kan het probleem bij het openbare riool liggen.

Wat moet u doen?

Om de oorzaak te vinden, moet u het ontstoppingsstuk laten opgraven. Dat ligt rondom de grens van uw perceel: net op uw grond of de grond van de gemeente. Bel hiervoor een loodgietersbedrijf of de eigenaar of beheerder van uw woning. De loodgieter kan vaststellen of de verstopping op uw woongebied of op gemeentelijk terrein ligt.

Wie betaalt de kosten?

Is de verstopping binnen de perceelgrens van uw woning? Dan moet u of uw verhuurder zelf ervoor zorgen dat de verstopping wordt opgelost en de bijbehorende kosten hiervoor betalen.

Ligt het verstopte riool in de openbare weg? Dan moet de gemeente de verstopping oplossen. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de gemeente. U kunt een verstopping in het openbare riool melden via onderstaand formulier.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070