Bewegwijzering aanvragen

Wilt u dat uw bedrijf of instelling goed te vinden is vanaf de weg? Dan kunt u bewegwijzering (verkeersborden) aanvragen. Er gelden wel regels voor.

Om Den Haag niet vol te zetten met borden, zijn regels opgesteld voor bewegwijzering. Deze richtlijnen zijn volgens de landelijke richtlijnen van het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte (Begin externe link: CROW(Externe link), einde externe link.).

U moet aan deze richtlijnen voldoen om in aanmerking te komen voor bewegwijzering.

Aan het aanbrengen van bewegwijzering zijn kosten verbonden. Hoe hoog die kosten zijn, ligt bijvoorbeeld aan het aantal borden. Na beoordeling van uw aanvraag geeft de gemeente u een inschatting van de kosten.

U krijgt binnen 5 werkdagen na uw aanvraag bericht van de gemeente over de bewegwijzering. Hoelang het duurt voordat de bewegwijzering is aangebracht, is afhankelijk van het type bord, het aantal borden en de locatie(s).

Als u aan de richtlijnen van het CROW voldoet, kunt u bewegwijzering digitaal aanvragen met het formulier Melding openbare ruimte.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070