Bewonersparticipatie speeltuinen

Bij veel speeltuinen in Den Haag zijn ouders/verzorgers en de buurt actief betrokken bij het beheer, de organisatie of de inrichting.

Voorbeelden inzet ouders:

  • meedenken over inrichting van speeltuin
  • activiteiten voor kinderen organiseren
  • toezicht houden
  • rommel opruimen
  • onderhoud
  • speelcommissie oprichten om de speeltuin te beheren

Klein Tasmania in Duinoord

Ouders uit de wijk beheren en onderhouden de speeltuin Klein Tasmania in de Tasmanstraat in Duinoord. De ouders hebben hiervoor € 30.000 gekregen. Speeltuin Klein Tasmania is geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur
  • zaterdag en zondag van 8.00 tot 19.00 uur

Arendsdorp, Oostduin, Haagse Hout

Op het landgoed Oostduin ligt speeltuin Arendsdorp. Kinderen, ouders en buurtbewoners denken mee over de vernieuwing van de speeltuin.

Speelduin Wieringsestraat, Scheveningen

In Duindorp is de speeltuin Wieringsestraat heringericht. Samen met het beheerplatform Westduinpark, de ouders, kinderen en buurtbewoners is de speeltuin ontworpen. Ook is er een ’speeltuincommissie’ van 10 bewoners opgericht.

Natuurspeeltuin Zuiderpret, Escamp

Over het ontwerp van de natuurspeelplaats Zuiderpret Zuiderpark hebben 32 Haagse kinderen meegedacht. Een hele middag gingen de kinderen op het terrein van de speelplaats aan de slag met takken, zand, water en ander materiaal. Lees meer over Begin link: Natuurspeelplaats Zuiderpret, einde link. .

Greencourt, Leidschenveen/Ypenburg

De Greencourt is een groene speeltuin naast Begin link: stadsboerderij Landzigt, einde link. . Green Court kreeg een Gulden Klinker en € 1.300, omdat vrijwilligers iedere maand de groene speeltuin schoonmaken.

Playground De Verademing, Regentesse- en Valkenboskwartier

Tussen de Loosduinseweg en de Newtonstraat ligt sport- en recreatiepark De Verademing. Een aantal stichtingen organiseert activiteiten in het park. In de weekenden worden de voetbalvelden gebruikt voor wedstrijden en overdag zijn er scholen uit de buurt die het park gebruiken.

Andere speeltuinen in Den Haag

Bekijk ook het overzicht van de Uktuktuk speeltuinen op Begin externe link: Facebook(Externe link), einde externe link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070