Bibliotheek Den Haag heeft een uitgebreide collectie. Ook zijn in de stad veel landelijke archieven gevestigd. Zij bieden een schat aan informatie en unieke collecties.

Bibliotheken en archieven

Bibliotheek Den Haag

In alle vestigingen van Bibliotheek Den Haag kunt u terecht om boeken, cd’s, games of dvd’s te lenen. Maar de openbare bibliotheek is ook een rustige plek om te studeren of te internetten. Ook organiseert de bibliotheek activiteiten als lezingen, cursussen of knutsel- en voorleesmiddagen voor kinderen.

Op Begin externe link: bibliotheekdenhaag.nl(Externe link), einde externe link. kunt u 24 uur per dag materialen verlengen of reserveren. Ook vindt u daar de adressen en openingstijden van de vestigingen.

Haags Gemeentearchief

Voor wie meer weten over de geschiedenis van Den Haag is het Begin externe link: Haags Gemeentearchief(Externe link), einde externe link. onmisbaar. Ook voor stamboomonderzoek is het Haags Gemeentearchief belangrijk. Het materiaal kunt u inzien in de studiezaal van het archief in het stadhuis. Veel informatie staat al op de website. Deze site heeft verder een unieke en gratis te bekijken verzameling van foto’s en films over Den Haag.

Het Begin externe link: Nederlands Muziek Instituut(Externe link), einde externe link. beheert het muzikale erfgoed van Nederland. Een uitgebreide collectie naslagwerken en bladmuziek zijn voor het publiek toegankelijk. Sinds 2014 is de collectie opgenomen in het Haags Gemeentearchief.

Landelijke archieven

In Den Haag is ook een aantal grote landelijke archieven gevestigd.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070