Den Haag Informatiecentrum

Heeft u vragen over de diensten en producten van de gemeente? Dan u kunt terecht bij het Den Haag Informatiecentrum in het Atrium van het stadhuis. U kunt daar ook aangepaste bestemmingsplannen, aangevraagde vergunningen, of bouwtekeningen bekijken.

Het informatiecentrum is open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Maak een afspraak als u wilt langskomen voor het bekijken van:

  • een aangevraagde vergunning
  • aangepaste bestemmingsplannen of
  • bouwtekeningen vanaf 2010.

Publicaties omgevingsvergunning opvragen

Van omgevingsvergunningen kunt u de bekendmaking van de aanvraag, de beschikking en de bijlagen online opvragen.

Weet u het kenmerk van de publicatie van de omgevingsvergunning? Dan kunt u het dossier via de knop hieronder opvragen. U krijgt het dossier zo snel mogelijk via e-mail.

Bekendmakingen

Een bekendmaking kunt tot 1 jaar na de publicatie inzien bij het informatiecentrum. Dat geldt ook voor de stukken die bij de bekendmaking horen. Deze documenten zijn anoniem. Dat betekent dat er geen namen en andere privégegevens op staan. Daarom mag iedereen de documenten lezen.

Meer informatie over het zoeken naar bekendmakingen en gemeenteberichten vindt u op de pagina Begin link: Gemeenteberichten, einde link. .

Klacht indienen

U kunt aan de balie van het Den Haag Informatiecentrum ook uw klacht over de gemeente indienen. De medewerkers van het HIC kunnen u helaas geen informatie geven over de situatie van uw klacht. Zij kunnen dit niet bekijken voor u in het klachtensysteem. Voor informatie over uw klacht kunt u contact opnemen met uw klachtbehandelaar.

Balie bouwtekeningen

Wilt u bouwtekeningen inzien die vanaf 2010 gemaakt zijn? Maak dan eerst een Begin link: afspraak, einde link. bij het Den Haag Informatiecentrum.

Wilt u bouwtekeningen inzien van voor 2010? Dan kunt u op afspraak terecht bij de Begin link: Inzagebalie Bouwtekeningen, einde link. .

Niet openbaar

Een beginselaanvraag is bedoeld om erachter te komen of een plan of activiteit haalbaar is. Het is geen onderdeel van een officieel proces. Meer hierover kunt u lezen op de pagina Begin link: beginseluitspraak, einde link. . De stukken die bij een beginselaanvraag horen zijn niet openbaar. Alleen de aanvrager kan ze inzien.

Documenten waarbij het gaat om de veiligheid van personen, de samenleving of de bescherming van het cultureel erfgoed zijn niet altijd openbaar. Dat is omdat ze soms vertrouwelijk zijn. Daarom mag niet iedereen ze inzien. De aanvraag en de beschikking kunnen wel door iedereen worden gelezen. Gaat het om de veiligheid van het land of om het koningshuis? Dan zijn ook de aanvraag en de beschikking geheim.

Lees meer: Begin externe link: Beleidsregel vertrouwelijke omgevingsvergunningen Den Haag 2019(Externe link), einde externe link..

Adres

Spui 70
2511 BT Den Haag

Postadres

Postbus 12 600
2500 DJ Den Haag

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070