Dienstreizen college 2016

Het digitale reisregister vermeldt de buitenlandse dienstreizen van de leden van het college van burgemeester en wethouders. Een dienstreis is een reis die de burgemeester of een wethouder maakt in het kader van zijn/haar functie.

Na afstemming binnen het college wordt de reis in het reisregister geplaatst. Dit reisregister bevat de data, bestemming, doel en het budget waaruit de reis- en verblijfskosten worden betaald.

Dienstreizen

Wie Waar Doel Wanneer Kosten Wordt betaald door Verslag
Wethouder Klein India Wethouder SEZH brengt een bezoek aan India van 21 tot en met 28 januari 2016. Het doel van de reis is het opbouwen van een relevant netwerk en het verkennen van de kansen die benut kunnen worden om economische bedrijvigheid te ontwikkelen tussen India en Den Haag. Focus sectoren tijdens de reis zijn toerisme, events, MKB start-ups en (ICT) innovatie in de zorg in het kader van Smart City. 21 tot en met 28 januari € 6.108 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Klein Berlijn, Duitsland Wethouder SEZH brengt samen met de leden van de commissie Samenleving op 4 en 5 februari 2016 een bezoek aan Berlijn. Doel van de reis is inzicht krijgen in nieuwe organisatievormen gericht op lokale zorg en ondersteuning, sociaal eigenaarschap en gedeelde verantwoordelijkheid. 4 en 5 februari PM de gemeente
Burgemeester Van Aartsen New York, Verenigde Staten Burgemeester Van Aartsen brengt van 14 tot en met 16 februari 2016 een bezoek aan New York. De burgemeester heeft een ontmoeting met de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, de heer Ban Ki-moon. Daarnaast presenteert de burgemeester samen met de heer Benjamin Barber de plannen voor het Global Parliament of Mayors. Ook zijn er afspraken gepland met de Office of Legal Affairs van de VN. 14 tot en met 16 februari € 4.975 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Van Engelshoven Barcelona Wethouder KIJO brengt een bezoek aan het Mobile World Congres in Barcelona. Het Mobile World Congres is een jaarlijkse internationale mobile beurs, waar veel technologie bedrijven samen komen. Doel van de reis is: deelnemen aan het ministerieel programma, bijdrage leveren aan de security tracks op het Mobile World Congres, relatiebeheer/accountmanagement, the Hague Security Delta, Smart City, matchmaking en Acquisitie. 21 tot en met 26 februari € 1.648 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Baldewsingh New Delhi, India Wethouder Baldewsingh neemt van 6 tot en met 13 maart deel aan de Global Leadership Forum en aan het World Culture Festival in New Delhi. Dit op uitnodiging van Prof. Ruud Lubbers, oud premier van Nederland en wijlen Dr. Boutros Boutros-Ghali, oud-secretaris-generaal van de VN, respectievelijk in hun hoedanigheden als Vice-Chair en Co-Chair van het World Cultural Festival. Hij geeft daar een keynote presentatie over het integratiebeleid in Den Haag en neemt ook deel aan de conferentie als panellid. Verder ontmoet hij de organisatoren van de tweejaarlijkse Internationale Diaspora Conferentie (Parvasi Bharati Divas) welke thans gepland staat voor januari 2017 ten behoeve van een eventuele deelname van Den Haag aan die conferentie. Tevens zijn er gesprekken gepland met de Nederlandse ambassadeur in Delhi, de heer Fons Stoelinga en met de oud-ambassadeur van India in Nederland, mevrouw Bhaswati Mukherjee. 6 tot en met 13 maart € 4.263 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Wijsmuller Cannes, Frankrijk Jaarlijks wordt in Cannes, Frankrijk, de MIPIM gehouden. Het betreft een internationale vastgoedbeurs, waar veel investeerders, beleggers en ontwikkelaars samen komen. De gemeente geeft hier al een aantal jaren acte de présence. Doel van de reis is om de huidige buitenlandse contacten te bestendigen en nieuwe contacten te leggen met de (internationale) vastgoedwereld. De beurs biedt een platform voor ontmoeting tussen internationale vastgoedbeslissers enerzijds en lokale bestuurders en directies anderzijds. Er staan ontmoetingen gepland met geïnteresseerde investeerders, beleggers en ontwikkelaars. Hier kunnen we laten zien welke kansen de woningbouwmarkt hier biedt en wat er mogelijk is aan transformatie van bestande panden. De beurs maakt duidelijk dat Den Haag één van de economische kerngebieden van Nederland is en een alternatief biedt voor andere Europese hoofdsteden en kerngebieden die populair zijn als vestigingsplaats voor bedrijven en instellingen. 14 tot en met 16 maart € 1.302 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Van Engelshoven New York, Verenigde Staten Wethouder Van Engelshoven (KIJO) zal van 29 maart tot en met 2 april 2016 een dienstreis naar de Verenigde Staten maken. Van 29 tot en met 30 maart bezoekt zij New York, waar een ontmoeting met de Chief Technology Officer van de City New York gepland staat. Van 30 maart tot en met 2 april zal zij in Washington, D.C. deelnemen aan de jaarlijkse ASIL (American Society of International Law) Conference, ’s wereld grootste conferentie op het gebied van International Law. De wethouder zal kort spreken tijdens dit congres en aanwezig zijn bij de Haagse receptie. Deze wordt in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Washington georganiseerd. De receptie wordt georganiseerd met het oog op mogelijke acquisitie van NGO’s en de internationale profilering van de stad Den Haag. Tijdens haar bezoek staan in beide steden ook meetings met diverse NGO’s en Big Data bedrijven gepland met het oog op eventuele toekomstige acquisitie. 29 maart tot en met 2 april € 5.994 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wie Waar Doel Wanneer Kosten Wordt door wie betaald Verslag
Wethouder Klein China Wethouder Klein (SEZH) brengt een bezoek aan China van 10 tot 17 april 2016. Het doel van de reis is het onderhouden en uitbouwen van een relevant netwerk en het verkennen van de kansen die benut kunnen worden om economische bedrijvigheid verder te ontwikkelen tussen China en Den Haag. Focussectoren tijdens de reis zijn toerisme, ICT Telecom, Olie & Gas, E-commerce en TCM. 10 tot en met 17 april € 5.694 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Klein Göteborg, Zweden Wethouder Klein (SEZH) brengt samen met een delegatie een werkbezoek aan de stad Göteborg. Deze stad was finishplaats van de Volvo Ocean Race. Er wordt gesproken met de organisatoren van de finish in 2015, de Volvo Ocean Race en de gemeente Göteborg. Het werkbezoek is een voorbereiding op de organisatie van de finish van de Volvo Ocean Race die in juni 2018 plaatsvindt, en is onderdeel van het acquisitietraject van het hoofdkantoor. 17 en 18 mei € 800 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Van Engelshoven Londen, Groot-Brittannië Wethouder Van Engelshoven (KIJO) zal van 20 mei tot en met 21 mei 2016 een dienstreis naar Londen maken. Zij zal hier een netwerkdiner bijwonen georganiseerd door het Nederlands Dans Theater. Aan dit diner zullen diverse bedrijven deelnemen op het gebied advocatuur, ICT en technologie, en financiën, waardoor de bijeenkomst waardevol zal zijn vanuit netwerkontwikkeling binnen kenniseconomie. Ter afsluiting zal het gezelschap een voorstelling bijwonen van het NDT 2 in Londen. 20 en 21 mei € 605 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Van Engelshoven Istanbul, Turkije Wethouder Van Engelshoven zal naar Istanbul reizen van 22 tot 25 mei om deel te nemen aan de World Humanitarian Summit, die wordt georganiseerd door UNOCHA. Nederland legt in de voorbereidingen van de Summit, extra aandacht voor innovatie in de humanitaire sector, bijvoorbeeld door het inzetten van big data. Den Haag faciliteert partijen om deze innovatie tot stand te brengen. Het Big Data for Peace and Humanity initiatief en de Dutch Coalition for Humanitarian Innovation (beiden gevestigd in Den Haag), brengen deze partijen samen. Den Haag zal zich tijdens deze Summit positioneren als de stad die zich inzet om innovatie in de humanitaire sector te faciliteren. In het Big Data for Peace and Humanity initiatief wordt door organisaties, kennisinstellingen en bedrijven gewerkt aan innovaties in de humanitaire sector. De Summit biedt een uitgelezen kans om Den Haag nog sterker op de kaart te zetten als de plek voor het ontwikkelen van innovatie en organisaties en bedrijven te interesseren actief onderdeel uit te maken van het ecosysteem in Den Haag. 22 tot en met 25 mei € 650 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Klein Hamburg, Duitsland In 2013 is de toeristische strategie door de raad vastgesteld. Deze Kanskaart Toerisme is samen met de toeristische sector opgesteld. Deel van het opstellen van deze strategie was een referentiestudie naar een vergelijkbare stad. Aan deze actie wordt door wethouder SEZH middels een dienstreis naar Hamburg op 24 en 25 mei gevolg gegeven. Daarnaast wordt er een uitgebreide mid-term evaluatie gedaan van de Kanskaart Toerisme. Deze evaluatie zal worden uitgevoerd met de Partners in Toerisme (PIT – grote toeristische instellingen), die ook allen mee op reis gaan (op eigen kosten). Tenslotte zullen verschillende bezoeken worden gebracht aan en gesprekken worden gevoerd met relevante partijen, zoals het museumkwartier, de Elbphilharmonie en Hamburg Marketing. 24 en 25 mei PM de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.

Dienstreizen juli, augustus, september 2016

Wie Waar Doel Wanneer Kosten Wordt betaald door Verslag
Wethouder Van Engelshoven Bratislava, Slowakije Wethouder KIJO bezoekt van 8 tot 9 juli 2016 op uitnodiging van het Comite van de regio’s een zg. Summit for Cities and regions. De summit vindt plaats in Bratislava, de hoofdstad van het huidige voorzittende EU-land Slowakije. Thema is Invest en Connect. Naar verwachting zijn zo’n 700-800 deelnemers. Benjamin Rifkin als de founding father van de Next Economy speelt een hoofdrol. Wethouder Ingrid van Engelshoven is gevraagd te reflecteren op de bevindingen van Rifkin. 8 en 9 juli € 551 derden Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Van Engelshoven Singapore Wethouder KIJO bezoekt van 8 t/m 14 juli 2016 op uitnodiging, met een delegatie van gemeente Den Haag, de World Cities Summit (WCS) en het WCS Mayors Forum in Singapore. Parallel aan het programma worden bezoeken gebracht aan Singaporese kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven die zich bezighouden met cyber security. Den Haag ontwikkelt zich tot Europa’s Cyber Security Capital. Om deze positie (inter)nationaal te versterken vindt dit bezoek plaats. De directe doelstelling is 5-ledig: vertegenwoordiging Den Haag, kennisvergaring, relatiebeheer/accountmanagement, acquisitie en het positioneren van Den Haag als Europa’s Cyber Security Capital. 9 tot en met 14 juli € 9.959 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Baldewsingh Rio de Janeiro, Brazilië In Rio de Janeiro vinden van 5 tot en met 21 augustus de Olympische Spelen plaats. Tegelijkertijd organiseren wij, als gemeente Den Haag, in samenwerking met NOC*NSF de Olympic Experience, een groots thuisblijfevent op het sportstrand van Scheveningen, waarbij jong en oud actief kunnen sporten en meeleven en genieten bij live beelden van de Spelen in Rio. Op verzoek van de wereldvolleybalfederatie (FIVB), NOC*NSF en partnerbonden van Den Haag, Nevobo en het Watersportverbond, brengt de wethouder Sport van 14 tot en met 19 augustus een werkbezoek aan de Olympische Spelen. Tijdens dit bezoek zal een meerjarige overeenkomst worden gesloten met de FIVB voor het hosten van een world tour topbeachvolleybalevenement in de nieuwe Sportcampus Zuiderpark. Ook zal de wethouder wedstrijden bezoeken van de sporters en coaches die de afgelopen acht jaar in Den Haag hebben getraind in de hier gevestigde en door de stad gesteunde Nationale Trainingscentra Beachvolleybal en Zeilen. Zo kunnen zij op het ‘moment suprême’ van hun – in Den Haag begonnen – weg naar een olympische medaille ook rekenen op fysieke en morele Haagse steun. Tot slot zal het werkbezoek worden benut voor het aanhalen en versterken van diverse nationale en internationale relaties met sportbonden, sportorganisatoren en het ondersteunende bedrijfsleven. Er wordt nog gezocht naar mogelijkheden een rechtstreekse verbinding tot stand te brengen tussen het Holland Heineken Huis, de verzamelplaats voor de Nederlanders in Rio, en de Olympic Experience, het thuisblijfevent in Den Haag. 14 tot en met 19 augustus € 8.008 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Baldewsingh Toronto, Canada De Wethouder SWWS is uitgenodigd om te spreken tijdens het internationale congres Six Degrees Citizen Space 2016 van 19 september tot en met 21 september in Toronto. De reis heeft ten doel kennis te delen met de congresbezoekers en aanwezige media over het Haagse beleid op gebied van inclusie en burgerschap. Daarnaast om kennis te vergaren over diversiteitsbeleid van andere overheden en organisaties. 19 tot en met 21 september € 372 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.
Wethouder Baldewsingh Birmingham en Leicester, Groot-Brittannië De wethouder SWWS maakt samen met betrokken ambtenaren een dienstreis van 3 dagen naar Birmingham en Leicester. De reis heeft ten doel inspiratie op te doen bij professionele lokale televisiestations, zich te verdiepen in de manier waarop de BBC anoniem solliciteren aanpakt en kennis te vergaren over het diversiteitsbeleid bij een aantal organisaties. 30 september tot en met 2 oktober € 2.349 de gemeente Begin externe link: Verslag(Externe link), einde externe link.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070