De huisstijl van de gemeente Den Haag: Kleurvarianten van het logo

In de huisstijl van de gemeente Den Haag staan onder meer kleurvarianten van het logo beschreven.

Het fullcolourlogo is het standaard logo. Wanneer het gebruik van het fullcolourlogo technisch niet mogelijk is, bieden 2 speciale logo’s een alternatief: het grijswaardenlogo en het monologo.

Het grijswaardenlogo

Het grijswaardenlogo wordt alleen gebruikt als het fullcolourlogo om druktechnische redenen niet gebruikt kan worden, zoals in een krantenadvertentie of in intern gebruikte uitgaven die zwart-wit geprint worden. Het is niet toegestaan het grijswaardenlogo te gebruiken in een uitgave in full colour.

Als kleur niet voorhanden is, wordt het logo in grijswaarden geprint

Het monologo

Het monologo is gemaakt voor speciale productietechnieken zoals flexo-, tampon- en foliedruk of borduursels. Dit logo is beschikbaar in 2 maten. Zowel voor plaatsing vanaf 20% en hoger (standaard te gebruiken) als voor plaatsing onder de 20%. Hierbij is de lijndikte van het logo aangepast, zodat het logo niet dichtloopt. Het monologo is er ook in een Engelse en Franse variant.

Het monologo is in basis zwart en mag dus in zwart uitgevoerd worden, naast kleurloos (bij transparantfolies of etsen in RVS) en bij hoge uitzondering in basis huisstijlkleur groen (PMS 349). Deze laatste komt vaak bij kledingtoepassingen voor.

Wit monologo

Het monologo bestaat ook in een witte variant.

Wit monologo
Wit monologo

Let op! Dit is een apart getekende versie, draai dus niet zondermeer de kleuren om (want dan krijg je o.a. een zwarte ooievaar!).
Het witte monologo is ook als ‘borduurversie’ verkrijgbaar. Deze variant wordt veelal voor kleding gebruikt en kunt u opvragen bij het huisstijlteam van de gemeente ( Begin link: huisstijl@denhaag.nl, einde link. ).

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070